Benodigdheden voor 24 koekjes
- 200 gr zachte boter (op kamertemperatuur)
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker (de lichte 'bruine' suiker van op de pannekoeken)
1/2 theelepel vanilleextract
- 1 groot ei
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 120 gr witte chocolate chips
- 120 gr pure chocolate chips
De chocolate chips kan je als drops kopen of gewoon zelf een stuk chocolade fijnhakken (de laatste optie is de goedkoopste).
Oven voorverwarmen op 180°
Boter, suiker en vanille-extract mengen.
Geleidelijk aan het ei doorheen kloppen (met een mixer, maar met een garde gaat ook). Je moet een luchtig beslag krijgen.
Bloem, zout en zuiveringszout zeven boven de kom met het beslag en dan met een spatel er onder roeren. Chocolate chips onder mengen.
Met een lepel bolletjes op een plaat met bakpapier maken en 10 tot 12 minuten (afhankelijk van de oven, best na tien minuten al eens checken) bakken. Ze moeten nog een beetje zacht zijn van binnen. Op een rooster laten afkoelen.
Zorg ervoor dat je genoeg plaats tussen de bolletjes beslag laat want het beslag "smelt".
En als alles gegaan is zoals het moet, krijg je dit:
hier kan je zien hoe het beslag "smelt" |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten