zaterdag 18 juni 2011

Lush: Sweet and shower

Hehe, het begint hier een echte Lush-blog te worden. Is het duidelijk dat ik helemaal zot ben van hun producten?  Als dierenvriend en milieubewuste persoon sta ik 100% achter hun visie. Lush probeert met zo min mogelijk verpakkingen te werken, test nooit op dieren, koopt geen ingrediënten die op dieren getest zijn en werkt met all natural ingrediënten. Alle producten zijn vegetarisch, en het merendeel is zelfs veganistisch. Hooray for Lush!

Deze maand voert Lush campagne tegen teerzandolie. Dit is olie uit Canada die ontgonnen worden ten koste van oerbossen. Om aan zo'n oliebron te geraken, worden namelijk grote stukken bos omgehakt. Foei! De vruchtbare grond wordt vervolgens weggegraven en dus wordt het ecosysteem danig verstoord. Meer foei! Vervolgens komt er een chemisch proces aan te pas waarbij het grondwater en de lucht tot 5 maal meer dan bij gewone aardolie-ontginning vervuild wordt. Foei, foei, foei! Lush pikt dit niet, en dus hebben zij uit protest een aantal Lush-medewerkers overgoten met olie. 

Wil jij ook protesteren maar is een oliebad een stapje te ver voor jou? No worries, je kan ook een Lush-filiaal binnen stappen en een protestkaartje ondertekenen of een potje Sweet and shower kopen. De volledige opbrengst van dit product (min BTW) gaat naar de Indigenous Environmental Network. 

Sweet and shower is een douchegel op basis van melasse (suikerstroop), dropsalmiak (hetgeen drop dropsmaak geeft) en sandelhout. Het resultaat is een plakkerig, donker, naar drop ruikend goedje. De geur blijft slechts zachtjes aanwezig op je huid. Ik persoonlijk vind dit positief aangezien ik niet zo graag drop ruik. Eigenlijk vind ik dat het ruikt als een liefdeskind van een gummibeertje en een lakritz. Een potje kost 5,95 euro en is maar beperkt beschikbaar.





In het filmpje kan je de textuur van het product zien en ook hoe goed dat het schuimt.




OPGELET: Vandaag om 13u wordt er aan de Lush in Antwerpen (hoek Keyserlei - Frankrijklei) weer een medewerker/medewerkster overgoten met olie. Go check it out!


UPDATE: Zo ging het er aan toe:






Geen opmerkingen:

Een reactie posten