zaterdag 28 april 2012

Bacardi Legends - Original Bacardi Daiquirí

Geschiedenis

De arbeiders in de Cubaanse goudmijnen kregen niet alleen een ruim salaris, maar ook een  maandelijkse voorraad Bacardi Superior Rum. Toen de Amerikaanse ingenieur Jennings Cox merkte dat de Cubanen hun rum mengden met koffie, ging hij zelf aan het experimenteren. Op een dag mengde Cox zijn Bacardi rum met het sap van een limoen, suiker en gemalen ijs. Aan de bar van Hotel Venus in Santiago de Cuba doopte hij zijn creatie ‘Daiquirí”, naar de stad waar hij hem bedacht. Een mooi detail: het origineel opgetekende recept was bedoeld voor zes Daiquirís, want een Daiquirí deel je met vrienden!

Benodigdheden

- 2 eetlepels geraffineerde suiker
- 2,5 cl limoensap
-  5 cl bacardi superior



Bereidingswijze

Vul een cocktailglas met (gecrushed) ijs zodat het kan afkoelen.
Doe de ingrediënten in een shaker met ijs en schudt krachtig.
Haal het ijs uit het cocktailglas en giet de inhoud van de shaker door een zeef in het glas.



Beoordeling

Oh my! Ik had dit drankje volledig verkeerd ingeschat. Het eerste nipje vond ik maar flauw van smaak en alcoholgehalte, maar uiteindelijk bleek het toch een superlekker en toch wel wat sterk drankje te zijn. Ik ben fan! 

Cheers peeps!
Next one up: El Presidente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten