dinsdag 11 oktober 2011

Restodays - Terborght

Op 10 oktober deden mimi en ik mee aan restodays, dit is m.a.w. de eerste guest post voor bibilovesnana.  Restodays is een concept waar je bij 301 restaurants, waarvan 26 met een michelin ster, kan gaan eten aan een vaste prijs. 3 gangen voor 21 (lunch) €28 (diner) of in het geval van een restaurant met een ster respectivelijk €36 of €43. Dit jaar loopt de vierde editie van 7 tot en met 15 oktober.


We hadden een reservatie bij restaurant Terborght, een van de weinige restaurants met een ster waar nog plaatsen bechikbaar waren. En tijdens onze lunch waren er misschien 4 plaatsen vrij over het hele restaurant.



Terborght ligt in Huizingen in een oude hoeve vlak aan het provinciaal domein, afrit 20 op de E19 (tussen Brussel en Nijvel), er is voldoende ruimte om te parkeren en alles ligt er verzorgd bij.


© yvan de saedeleer
De chef van dienst is Lesley De Vlieger, een meester in zijn vak die bij de laatste quotering van GaultMillau een 16/20 kreeg en sinds 2004 al een Michelin ster mag voeren. Hij werkt met verse en herkenbare producten en biedt elke dag een aangepast menu aan naast een degustatiemenu en het Terborght menu.

Het Restoday menu bestaat normaal gezien uit 3 gangen. De chef had echter een persoonlijke benadering. Er waren de 3 hoofd gangen, met de mogelijkheid tot het toevoegen van een extra voorgerecht en een optie om kaas voor het dessert te nemen. De gangen waren telkens uitgevoerd in verschillende gerechten en bereidingen.

Er waren 2 aangepaste wijnmogelijkheden beschikbaar aan 18 en 36 Euro elk. De uitvoering was ook goed uitgewerkt want elke gang bestond op z'n minst uit 2 gerechten of bereidingen.

Een overzicht van alle gangen en gerechten geven zou iets te droog worden daarom de 2 hoogtepunten van elke gang. De hele opeenvolging was uiterst harmonieus en begeleid door een droge Oostenrijkse wijn bij de voorgerechten en een Rode Cabernet Sauvignon bij het hoofgerecht. 


De uitschieters voor de amuses: het kerstomaatje met frisse ruccola en de couscous met garnaal. Bij de voorgerechten: de zeebaars met zeekraal en een ongelooflijk gebalanceerde nouilly prat saus. Ook de eend als hoofdgerecht was een fantastische bereiding, het vlees was nog rose, maar perfect gegaard en op temperatuur. Tenslotte bij desserts was er een bonbon van pistache met chocolade en een beignet van chocolade met mango.




Indien dit jullie interesse heeft geprikkeld dan loont een bezoek de moeite, voor mensen onder de dertig is er een aangepast menu "Jong keukengeweld" tot 15 november. Een gastronomisch driegangenmenu met aangepast wijnen voor slechts 45 Euro per persoon. Gezien de uitzonderlijke keuken en uitstekende service is dit een aanrader.


Het personeel zelf was ook positief over de restodays, ze vonden het een aangename manier om de drempel te verlagen en met hun eigen menu voor jongeren tonen ze aan dat er wel degelijk restaurants zijn die de moeite willen doen om verfijnde keuken toegankelijk te maken.


Pictures: (c) Restaurant Terborght



1 opmerking: