Als er iets is wat een vrouw volgens mij op huishoudelijk gebied moet kunnen, is het wel koekjes bakken.
Ongeacht de gelegenheid, koekjes zijn een must.
Het juist koekje zorgt er voor dat de wereld een aangenamere plek wordt.
Denk maar aan Proust en zijn madeleine.
Graag wil ik dan ook mijn succesrecept met jullie delen.
Havermoutkoekjes met chocoladestukjes.
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
Ingrediƫnten
110 gr zachte boter (kamertemperatuur)
120 gr lichtbruine suiker
1 ei
100 gr havermout
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille-extract
125 gr bloem
½ theelepel bakpoeder
200 gr chocolade (melk of donker naar smaak)
Materiaal
Een keukenweegschaal
Een mengkom
Een garde of keukenmixer
Een eetlepel
Een theelepel
Een zeef
Een groot mes
Bakpapier
Begin alvast met de oven voor te verwarmen op 180°C.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng de boter en de suiker in de kom tot een luchtige massa.
Klop er vervolgens het ei onder, gevolgd door de havermout, melk en vanille-extract.
Zeef boven de kom de bloem en het bakpoeder.
Goed roeren.
Zeef boven de kom de bloem en het bakpoeder.
Goed roeren.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Meng de chocoladestukjes onder het beslag.
Schep met een eetlepel hoopjes beslag op het bakpapier.
De koekjes smelten niet door de havermout dus je moet niet al te veel plaats tussen de hoopjes beslag laten.
De koekjes smelten niet door de havermout dus je moet niet al te veel plaats tussen de hoopjes beslag laten.
15 minuten laten bakken.
En als alles gegaan is zoals het moet, zien de koekjes er zo uit:
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten