Geschiedenis
Culinair journalist Charles H. Baker dineerde regelmatig met William Faulkner en Ernest Hemingway, wereldbekende schrijvers én notoire levensgenieters. In zijn boek “Drinking around the world”, dat in 1946 verscheen, prees hij de Daisy de Santiago, naast de klassieke Daiquiri, als dé ultieme Bacardi cocktail. Baker omschreef de verfrissende en fruitige cocktail als een wonderlijke creatie ontsproten aan het brein van wijlen Facundo Bacardi. De Daisy de Santiago werd waarschijnlijk door niemand minder dan Don Facundo Bacardi himself, oprichter van Bacardi y Compañia, bedacht.
Benodigdheden
- 5 cl Bacardi Superior
- 3 cl limoensap
- 2 cl vloeibare rietsuiker
- 2 cl gele Chartreuse
Bereidingswijze
Meng de Bacardi, het limoensap en de vloeibare rietsuiker in een suiker.
Giet het geheel in een wijnglas gevuld met gecrushed ijs.
Roer hierdoor de chartreuse.
Garneer met een takje munt en rood fruit.
Beoordeling
Deze cocktail is fun! Het is helemaal iets anders dan de standaardcocktails die iedereen kent. Je moet wel van de smaak van Chartreuse houden. Chartreuse is een kruidenlikeur met een smaak vergelijkbaar met die van Jagermeister. The Hubby gaf als opmerking dat deze cocktail beter smaakt als je de rode vruchten er goed onder roert.
Cheers peeps!
Next one up: Mai Tai!
Next one up: Mai Tai!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten