Geschiedenis
De Cubaanse president Mario Garcia Menocal creëerde deze cocktails als variant op de Manhattan cocktail, die op basis van Bourbon gemaakt wordt. Hij deed dit in “La Floridita Bar” en bescheiden als hij was, noemde hij de cocktail naar zichzelf.
Benodigdheden
- 5 cl Bacardi Superior
- 2 cl Martini Rosso
- Angostura
- ijs
Bereidingswijze
Vul een cocktail glas met gecrushed ijs zodat het kan afkoelen.
Vul een mengglas met ijsblokjes en voeg de Bacardi Superior, Martini Rosso en een scheutje Angostura toe.
Roer goed om.
Roer goed om.
Haal het ijs uit het cocktailglas en giet de inhoud van het mengglas door een zeef in het gekoeld glas.
Werk af met een stukje sinaasappelzeste (of citroen!).
Beoordeling
Aangezien ik geen fan ben van Martini Rosso, noch van Angostura, bood the Hubby zich als gewillig slachtoffer aan. Voor hem was het drankje te zoet. Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij zeggen dat hij al gedurende anderhalf jaar geen suikers (en geen koolhydraten) meer gegeten heeft, dus zijn smaakpalet is overgevoelig voor het minste zoet. Los van het "te zoet" zijn, vond hij het een smaakvol drankje dat er vooral zeer mooi en stijlvol uitziet.
Cheers peeps!
Next one up: Mary Pickford.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten