Geschiedenis
Deze typische prohibition-cocktail werd in 1920 ontworpen door Fred Kaufman in het Hotel Nacional de Cuba in Havana.Hij vernoemde zijn creatie naar de wereldberoemde actrice Mary Pickford die op dat moment in het hotel logeerde, tijdens haar verblijf op Cuba voor de opnames van haar film met echtgenoot Douglas Fairbanks en Charlie Chaplin.
Deze typische prohibition-cocktail werd in 1920 ontworpen door Fred Kaufman in het Hotel Nacional de Cuba in Havana.Hij vernoemde zijn creatie naar de wereldberoemde actrice Mary Pickford die op dat moment in het hotel logeerde, tijdens haar verblijf op Cuba voor de opnames van haar film met echtgenoot Douglas Fairbanks en Charlie Chaplin.
Benodigdheden
- stukjes ananas
- 4 cl Bacardi Superior
- 2,5 cl vers ananassap
- 1cl grenadine
- 1cl Maraschino likeur
- een maraschino kers
Bereidingswijze
Vul een cocktailglas met gecrushed ijs zodat het kan koelen.
Vul een cocktailglas met gecrushed ijs zodat het kan koelen.
Muddle in een shaker de stukjes ananas.
Giet de rum, het ananassap, de grenadine en de likeur in de shaker.
Vul de shaker met ijs en shaken maar!
Giet de rum, het ananassap, de grenadine en de likeur in de shaker.
Vul de shaker met ijs en shaken maar!
Haal het ijs uit het cocktailglas.
Giet de inhoud van de shaker door een zeef in het glas.
Werk af met een Maraschino kers.
Beoordeling
Hmmm, deze cocktail is za-lig! Niet te zoet, niet te zuur. De alcohol smaakt niet door, waardoor de cocktail niet zwaar is. The hubby vond deze cocktail niet lekker. Hij beschreef deze als zeemzoet. Eh, more for me!
Cheers!
Next one up: Bacardi Cocktail
Geen opmerkingen:
Een reactie posten