zaterdag 2 juni 2012

Bacardi Legends - Mai Tai

Geschiedenis

Raar maar waar, de Mai Tai ontstond niet op een minuscuul paradijselijk eiland in de Stille Oceaan. Hij werd in 1944 uitgevonden door Trader Vic in zijn gelijknamig Polynesisch restaurant. Toen hij een vriend uit Tahiti op bezoek kreeg, serveerde Vic hem een cocktail zonder naam. Bij de eerste slok riep de bezoeker enthousiast uit: “Mai tai!” Op vraag van Vic legde hij uit dat deze Tahitiaanse uitdrukking “fenomenaal” betekent. Verder zoeken naar een naam voor deze onweerstaanbaar exotische cocktail was dan ook overbodig.

Benodigdheden
- 3 cl Bacardi Superior
- 3 cl Bacardi Reserva
- 1 cl Orange Curaçoa of Triple Sec (zoals Cointreau of Grand Marnier)
- 2 cl limoensap
- 1 cl amandelsiroop (door mij vervangen door gewone siroop wegens notenallergie)
- takje munt
- schijfje sinaasappel



Bereidingswijze
Giet de Bacardi Superior, de Bacardi Reserva, de Triple Sec, het limoensap en de amandelsiroop in een mengglas gevuld met ijs. Mengen.
Giet dit vervolgens over in een glas gevuld met gecrushed ijs.
Werk af met een takje munt en een schijfje sinaasappel.



Beoordeling
Woooow, straf! Zowel ik als the hubby hadden hier precies wat meer van verwacht. Mai Tai klinkt exotisch, smaakvol, aromatisch. Mai Tai is straf. Punt. Niet onze favoriet. De volgende keer maak ik 'em met wat sinaasappelsap en muddle ik wat munt eronder. Geen echte Mai Tai, maar dan heb je tenminste wat aroma's die vrijkomen. Nu heb je sinaasappel en munt just for show. Such a shame!

Cheers?
Next one up: Missionairy's Downfall. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten