zaterdag 23 juni 2012

Bacardi Legends - Original Bacardi Piña Colada

Geschiedenis
De Piña Colada duikt voor het eerst op in 1922. De cocktail, Spaans voor “geperste ananas”, werd toen gemaakt met Bacardi Superior Rum, maar zonder kokosnoot. Het recept werd in 1954 geperfectioneerd door Ramon ‘Monchito’ Marrero, de legendarische barman van het Caribe Hilton hotel in San Juan te Puerto Rico. Hij maakte daarbij gebruik van drie lokale ingrediënten: Bacardi Superior Rum, verse ananas en verse kokosnoot. In 1978 kreeg hij een medaille voor de verkoop van 3 miljoen Piña Colada’s en riep de overheid Piña Colada uit tot de nationale drank van Puerto Rico.



Benodigdheden
- 5 cl Bacardi Superior
- 4 cl kokosroom (opgelet: geen kokosmelk)
- 4 cl ananassap
- gemalen ijs 



Bereidingswijze
Giet alle ingrediënten in een blender. 
Blend tot een gladde dikke massa. 
Serveer in een longdrinkglas.
Werk af met een paar ananasblaadjes.
Easy much? 



Beoordeling
Door de hoeveelheid ijs is deze cocktail erg verkwikkend en merk je niet dat er alcohol in zit. Verkoeling nodig op een tropisch strand? Kies een Piña Colada. De ananas smaakt niet door. Het is eerder een kokoscocktail.

En natuurlijk zit ik hier nu met mijn Piña Colada en zing ik luidkeels:




Cheers! Next one up: La Florida Rum Daisy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten