Geschiedenis
In 1586, zette de piraat Francis Drake voet aan wal in Cuba en liet daar een blijvende indruk achter in de vorm van de ‘Draque’, een cocktail op basis van een voorloper van rum, limoen en suiker. Toen Don Facundo Bacardí in 1862 Bacardi Superior Rum creëerde, veranderde het brute piratendrankje in een evenwichtige en verfrissende cocktail, de Mojito, wat zoveel betekent als “kleine betovering”. Vandaag doet deze naam de cocktail nog steeds eer aan en is de Mojito populairder dan ooit.
Benodigdheden
- 1/2 limoen
- 2 koffielepels geraffineerde suiker
- 10tal muntblaadjes + takje munt
- gemalen ijs
- 5cl Bacardi Superior
- spuitwater
Bereiding
Snij de halve limoen in partjes en doe deze samen met het suiker in een glas.
Voeg de muntblaadjes toe en plet alles (time to muddle baby!) zodat de aroma's vrijkomen.
Voeg de helft van het gemalen ijs en de Bacardi Superior toe.
Roer goed om en vul het glas verder aan met gemalen ijs.
Roer goed om en vul het glas verder aan met gemalen ijs.
Beoordeling
I <3 Mojito's. Zeker in de zomer. Deze cocktail is fris en zerp. Ideaal om lekker te loungen in het zonnetje op een terras met uitzicht op het water. Ik droom al helemaal weg.
Cheers peeps!
And come back next saturday for: Cuba Libre!
And come back next saturday for: Cuba Libre!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten